Go Bananas videoslot

Go Bananas videoslot

Go Bananas är en videoslot från den svenska casinospelleverantören Net Entertainment (NetEnt) som handlar om djungelns apor och deras mat. Orangutanger, babianer, gorillor, markattor och spökdjur samsas på hjulen med frukter från djungeln och lustiga artefakter av olika slag. Temat är, precis som vanligt när man talar om slots från NetEnt, oklanderligt presenterat med en grafik som slår det mesta och en bred ljudbild med en bra bakgrundsmusik och mängder av ljudeffekter. Spelmakarna på NetEnt är verkligen fullblodsproffs ut i fingerspetsarna och det är imponerande hur de kan lansera mästerverk efter mästerverk.

Fem olika jokerfunktioner

Go Bananas är avskalad som få när det gäller specialsymboler och bonusfunktioner. Överlag kan sägas att nästan alla de senaste årens lanseringar från NetEnt är avskalade historier. Det började med Space Wars för ett par år sedan. Här finns enbart jokersymboler och en kloningsfunktion. Ett annat exempel är Wonky Wabbits, som enbart har en jokerfunktion. Det är en jokerfunktion som är i fokus även i Go Bananas. Den är dock lite speciell, i och med att den kan ta fem olika skepnader.

Varje apa har sin egen jokerfunktion som aktiveras när respektive apsymbol visas på rullarna när hjulen har stannat. Det som sker är att apan förvandlar x antal ordinarie symboler till jokersymboler och antalet symboler avgörs av apans faktiska storlek. Till exempel är en orangutang större än ett spökdjur och därmed förvandlar orangutangen fler symboler till jokrar än vad spökdjuret gör.

Gorillan ger fem jokrar och placerar ut dem i form av ett kryss på hjulen. Orangutangen å andra sidan placerar ut fyra jokrar i en fyrkant. Babianen gör ett hjul till ett jokerhjul medan markattan placerar tre jokrar på längden. Spökdjuret så slutligen ger dig två jokrar på längden eller höjden.

Korta fakta om Go Bananas

Insatser: 2-2000 kr
Funktioner: Slumpmässiga jokerfunktioner (5 stycken)